Añade un comentario

La pobresa en el món

La pobresa en el món: causes i possibles solucions

Aquesta secció et permetrà conèixer a fons el tema de la pobresa al món i t'aproparà a una realitat que no és tan llunyana com sembla. Recorda que conèixer la realitat és el primer pas per poder canviar-la. En concret, podràs saber quines són les grans xifres relacionades amb la pobresa al món i les causes d'aquest greu problema, així com les possibles solucions.

 
00:00

La dada que ni més ni menys que 1.300 milions de persones viuen aproximadament amb menys d'1 dòlar al dia ens ho diu tot: el món no està ben repartit, i cal fer alguna cosa per canviar-lo. Si no s'actua amb contundència, l'objectiu del Mil·lenni d'acabar amb la fam al món i amb la pobresa extrema, proposat per l'Organització de les Nacions Unides, està lluny de complir-se.
La pobresa afecta les persones de maneres diferents segons el grup d'edat, gènere, pertinença ètnica, religiosa o ubicació. Els nens, en particular, són un dels grups més vulnerables a la condició de pobresa per la seva dependència física, emocional, econòmica i social, com també a la manca d'autonomia de les famílies i de les institucions.
Avui tenim la tecnologia i la capacitat de produir aliments suficients per abastar tota la humanitat. El problema, però, no es troba tant en la producció com en la distribució dels recursos, coneixements i mercats i l'accés desigual als mateixos. L'objectiu d'eradicar aquesta pobresa extrema passa doncs per millorar en aquest aspecte, i aconseguir un repartiment més just dels recursos i el seu accés. Voluntaris, grups, associacions i ONGD fan molt per treballar en aquest aspecte, i tu tens molt a fer. Està en mans de tots col·laborar per canviar aquesta situació que tantes persones pateixen.